Szublimáció? Mi az?

Engedjék meg, hogy pár mondatban kifejtsük, hogy milyen technológiákkal is dolgozunk.

A NagyAjándék.hu-nál a fényképes ajándéktárgyakat kizárólag szublimációval készítjük. Az eljárás során erre a célra átalakított nyomtatóval egy speciális papírra, speciális festékkel kinyomtatjuk a kiválasztott grafikát vagy fényképet. Ezután a papírt felragasztjuk a megfelelő ajándéktárgyra, majd egy hőprés segítségével rásütjük azokat. A fényképet a pólóra, puzzle-ra, egérpadra vagy könyvjelzőre egy síkágyas hőprés segítségével vasaljuk fel. A fényképes bögrét vagy tányért egy kimondottan arra a célra kialakított hőprés segítségével állítjuk elő.

A boltban vásárolt bögrére is lehet fényképet tenni?
Nem! Az eljárás másik különlegessége, hogy az “üres” ajándéktárgyak egy speciális anyaggal vannak bevonva, hogy a festék megtapadjon az ajándéktárgy felületén.

Az eljárás nagy előnye, hogy pl a fényképes pólónál vagy párnánál a festék beleivódik a textil szöveteibe, így az annak a részévé válik. A transzfer papíros eljárással szemben itt nem érződik, hogy bármi is rá lenne vasalva a textilre, így az idővel nem is tud megtöredezni, leválni.

Homokfúvás?
Ezzel a technológiával emblémázzuk a pezsgőspoharakat vagy a söröskorsókat és flaskákat. Az eljárás során készítünk egy maszkot az Ön által megadott szöveggel. A maszkot felragasztjuk a kiválasztott üveg termékre, majd homokszóró kabinban egy rendkívül finom homokkal megkoptatjuk a maszk által szabadon hagyott felületet.

Homokfúvás

 

Ezeken felül természetesen még nagyon sok emblémázási megoldás is szóba jöhet, azonban azok már inkább a nagy példányszámú megrendelések költséghatékony kivitelezését szolgálják. Ilyen például a tampon nyomás vagy a szitázás. Ezekkel a későbbiekben biztosan találkozni fog oldalunkon. 🙂

Reméljük, hogy a fenti kis leírással sikerült egy kicsit közelebb hozni Önökhöz a fényképes ajándéktárgyak készítésének folyamatát és bepillantást nyerhettek a mindennapi munkánkba. 🙂